Ingredienser: 1 hokkaidogræskar, 2 gulerødder, 2 store kartofler, 2 løg, 1-2 fed hvidløg, ca. ½ chili (den lange milde røde), 1 lille stykke frisk ingefær, salt, peber, 1 skefuld urtebouillon eller suppeterning, revet muskatnød.

Hokkaidogræskarret vaskes, skæres midt over og hakkes, efter at kernerne og det svampede kernehus er fjernet. (Det skal IKKE skrælles). Kartofler, gulerødder og løg renses og hakkes. Svits ingefær, chili og hvidløg i olivenolie, tilsæt de øvrige grøntsager, og rør jævnligt. Når grøntsagerne er svitsede, tilsættes vand og bouillon, og suppen småkoger i 20 minutter.

Smages til med salt og peber samt muskatnød og blendes. (Om ønskes, kan den afrundes med en skefuld creme fraiche eller flødeost, men det er ikke nødvendigt. )

Topdrysses efter behag, f.x. med langtidsristede finthakkede champignon, eller revet parmesan, og eller ristede græskarker…et grønt drys.

Enkel og velsmagende og kan varieres i det uendelige.

Serveres med friskbagt brød .

 

Naomis billede fra Pictaram